fredag 4. november 2011

TIPS TIL EN VARM HØSTKVELD FØR VINTEREN SETTER INN !


PIZZA MED SOPP, HONNING OG CHÈVRE

Honningen gjør at pizzan får en utrolig god smak, men også at den blir veldig sprø. Et godt tips når du skal lage piza!

2 ss tørrgjær
5 dl varmt vann
1 ss honning
1,2 l hv mel
3 ss olivenolje
2 ts salt
2 sjalottløk, i skiver
200 g skogsopp
100 g chèvre, smuldret
4 ss honning
gourmesalt
salvie

Rør sammen gjær, vann og honning i en bolle. La blandingen stå i 5 min. Tilsett melet, litt av gangen mens du rører. Ha i olivenolje og salt og elt deigen godt sammen. Dekk med plast og la den heve på et lunt sted i 2 timer. Varm ovnen til 225 grader. Kna deigen og del den i 4 like deler. Kjevle ut hver del til en liten pizza. Legg dem på bakeplater dekket med bakepapir. Fordel sjalottløk, sopp, chèvre, honning og salt på pizzaene. Stekes i ovn i ca.12-15 min. Serveres med frisk salvie.
mmmmmm.......

SJOKOLADE MED RØD PEPPER

400 g mørk sjokolade
Malt chili
Malt kardemomme
Rød pepper

Hakk opp sjokoladen, ha den i en kjele og varm opp til den er smeltet. Ha i en klype kardemomme og en klype chili. Hell massen i former eller utover et bakepapir. Strø over rød pepper før massen avkjøles, men pass opp -ikke ha i for mye!

Ønsker dere en koselig helg & håper å se dere på APERITIVO SUOL i ettermiddag ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar